Entrecote Ekologisk

Entrecote Ekologisk

Entrecote är en marmorerad mörad styckningsdel som sitter på djurets övre ryggparti. Den är mycket smakrik och anses av många vara den bästa och läckraste delen på djuret. Det är det perfekta grillköttet som naturligtvis också går mycket bra att pannstekas. Entrecoten går även att ugnstekas i låg temperatur, cirka 125 grader.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2222

Högrev Ekologisk

Högrev Ekologisk

Högrev sitter på djurets skuldra mitt emellan halsen och entrecoten. Den passar utmärkt till långkok och smakrika grytor eller wok. Koktiden är ca 1½ till 2 timmar.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2225

Innanlår Ekologisk

Innanlår Ekologisk

Innanlår sitter på bakdelen ovanför rostbiffen. Det passar utmärkt att skivas tunt till lövbiff och kan pannstekas, alternativt helstekas i ugn och skivas tunt som rostbiff.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2231

Märgpipa Ekologisk

Märgpipa Ekologisk

Märgpipan sitter på framdelen och passar utmärkt som ett kokkött till grytor där köttet tärnas i cirka 3×3 cm stora bitar.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2227

Nötstek av Fransyska Ekologisk

Nötstek av Fransyska Ekologisk

Nötsteken sitter på djurets bakdel och är mycket smakrik. Nötstek passar utmärkt att brässera till olika stekar, exempelvis slottsstek, bara man tar bort nätet först. Den går även att tillaga i ugn när nätet sitter kvar.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2234

Oxfilé Ekologisk

Oxfilé Ekologisk

Oxfilé är den möraste styckningsdetaljen på nötdjuret och sitter på insidan av ryggraden. Den passar bra att helstekas eller att skiva till medaljonger och grilla eller steka i panna.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2229

Rostasfilé Ekologisk

Rostasfilé Ekologisk

Rostasfilé sitter som en liten filé på rostbiffen. Rostas passar utmärkt till fondue, raclette och asiatiska hot pots med inte alltför lång tillagningstid. Är dessutom lämplig att grilla och användas till råbiff.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2235

Rostbiff Ekologisk

Rostbiff Ekologisk

Rostbiffen sitter på djurets bakdel precis efter ryggbiffen. Rostbiffen går utmärkt att helstekas, skivas till pannstekning eller strimlas till wok.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2232

Ryggbiff Ekologisk

Ryggbiff Ekologisk

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. Ryggbiff används ofta till lövbiff och biffstek.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2220

Ytterlår Ekologisk

Ytterlår Ekologisk

Sitter på bakdelen och passar bra att tärna eller strimla i grytor, där den kokas i normalt 1 ½ till 2 timmar. Ytterlår går också bra att skiva tunt till sjömansbiff.

Gudruns certifierade ekologiska kött kommer från Skövde Slakteri. Djuren är uppfödda på gårdar där man inte använder bekämpningsmedel, konstgödning, mediciner eller antibiotika. De växer upp i frihet och går på bete minst 4,5 månad per år. Eftersom de i huvudsak äter gräs och hö blir köttet smakrikt. Det är ofta fint marmorerat och innehåller mer nyttiga fettsyror med upp till 50% högre innehåll omega-3 fettsyror än annat kött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2233