Entrecote
Entrecote

Entrecote

Entrecote sitter på djurets övre ryggparti. Den är mycket smakrik och anses av många vara den bästa och läckraste delen på djuret. Det är det perfekta grillköttet som naturligtvis också går mycket bra att pannstekas. Entrecoten går även utmärkt att ugnstekas i låg temperatur, cirka 125 grader. Är den inte marmorerad så bör den vakuummöras 2 veckor före användning.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2101

Entrecote
Entrecote Godaste/Marmorerat

Entrecote Godaste/Marmorerat

Entrecote är en styckningsdel som sitter på djurets övre ryggparti. Den är mycket smakrik och anses av många vara den bästa och läckraste delen på djuret. Det är det perfekta grillköttet som naturligtvis också går mycket bra att pannstekas. Entrecoten går även utmärkt att ugnstekas i låg temperatur, cirka 125 grader.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2301

Flankstek
Flankstek

Flankstek

Styckningsdetalj från bakdelen på kållappen. Om den är mörad så passar den utmärkt till att grillas eller helstekas i ugn och skivas tunt mot fiberriktningen. Kan med fördel marineras.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2128

Grillstek
Grillstek av högrevskärna

Grillstek av högrevskärna

Högrev sitter på djurets skuldra mitt emellan halsen och entrecoten. Den passar utmärkt till långkok och smakrika grytor eller wok. Koktiden är ca 1½ till 2 timmar. Är denna detalj marmorerad så passar den också bra att grilla, och är ett billigare alternativ till entrecote.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2104

Högrev
Högrev

Högrev

Högrev sitter på djurets skuldra mitt emellan halsen och entrecoten. Den passar utmärkt till långkok och smakrika grytor eller wok. Koktiden är ca 1½ till 2 timmar.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2106

Högrev
Högrev Godaste/Marmorerat

Högrev Godaste/Marmorerat

Högrev sitter på djurets skuldra mitt emellan halsen och entrecoten. Den passar utmärkt till långkok och smakrika grytor eller wok. Koktiden är ca 1½ till 2 timmar.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2708

Innanlår

Innanlår

Innanlår sitter på bakdelen ovanför rostbiffen. Den passar utmärkt att skivas tunt till lövbiff och kan pannstekas, alternativt helstekas i ugn och skivas tunt som rostbiff.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2126

Märgpipa
Märgpipa

Märgpipa

Märgpipan sitter på framdelen och passar utmärkt som ett kokkött till grytor där köttet tärnas i cirka 3×3 cm stora bitar.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2109

Nötstek nätad
Nötstek, nätad

Nötstek, nätad

Nötsteken sitter på djurets bakdel och är mycket smakrik. Nötstek passar utmärkt att bräsera till olika stekar, exempelvis slottsstek, bara man tar bort nätet först. Den går även utmärkt att tillaga i ugn när nätet sitter kvar.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2110

Oxfilé
Oxfilé

Oxfilé

Oxfilé är den möraste styckningsdetaljen på nötdjuret och sitter på insidan av ryggraden. Den passar bra att helstekas eller att skiva till medaljonger och grilla eller steka i panna.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2112

Oxfilé
Oxfilé Godaste/Marmorerat

Oxfilé Godaste/Marmorerat

Oxfilé är den möraste styckningsdetaljen på nötdjuret och sitter på insidan av ryggraden. Den passar bra att helstekas eller att skiva till medaljonger och grilla eller steka i panna.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2501

Picanha
Pichana

Pichana

Pichana (rumpstek med kappa) är en styckningsdetalj från bakdelen och sitter på ytterlåret. Är den mörad passar den utmärkt till att grillas eller helstekas i ugn och skivas tunt mot fiberriktningen.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2127

Rostasfilé
Rostasfilé

Rostasfilé

Rostasfilé sitter som en liten filé på rostbiffen. Rostas passar utmärkt till fondue, raclette och asiatiska hot pots med inte allför lång tillagningstid. Är dessutom lämplig att grilla eller helsteka i ugn, är också ett billigare alternativ till oxfilé men bör vakuumöras i kyl 2 veckor före tillagning.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2115

Rostbiff
Rostbiff

Rostbiff

Rostbiffen sitter på djurets bakdel precis efter ryggbiffen. Rostbiffen går utmärkt att helstekas, skivas till pannstekning eller strimlas till wok.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2117

Rostbiff
Rostbiff Godaste/Marmorerat

Rostbiff Godaste/Marmorerat

Rostbiffen sitter på djurets bakdel precis efter ryggbiffen. Rostbiffen går utmärkt att helstekas, skivas till pannstekning eller strimlas till wok.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2602

Ryggbiff
Ryggbiff

Ryggbiff

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. Ryggbiff används ofta till biffstek eller som strimlad till wokkött.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2122

Ryggbiff
Ryggbiff Godaste/Marmorerat

Ryggbiff Godaste/Marmorerat

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. Ryggbiff används ofta till biffstek.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2105

Ryggbiff med kappa
Ryggbiff med kappa

Ryggbiff med kappa

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. På ryggbiff med kappa sitter fettkappan kvar på köttet vilket ger en härlig smak på exempelvis grillen.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2124

Ryggbiff med kappa
Ryggbiff med kappa Godaste/Marmorerat

Ryggbiff med kappa Godaste/Marmorerat

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. På ryggbiff med kappa sitter fettkappan kvar på köttet vilket ger en härlig smak på exempelvis grillen.

Godaste är en sortering av vårt bästa nötkött. Här hittar du utvalda produkter sorterade utifrån djurslag och marmorering. Allt kött vakuummöras för att få en mjäll och utsökt köttkvalitet.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2008

Ryggbiff putsad
Ryggbiff putsad

Ryggbiff putsad

Ryggbiff sitter på utsidan av ryggen mellan entrecoten och rostbiffen. Den passar utmärkt att grilla, pannstekas men går också att helsteka. Ryggbiff putsad används ofta till biffstek eller som strimlad till wokkött. En putsad ryggbiff menas med att man har tagit bort silverhinnan, senan och skomakarbiten, det är bara för konsumenten att skiva, strimla och tillaga.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2120

Ytterlår

Ytterlår

Sitter på bakdelen och passar bra att tärna eller strimla i grytor, där den kokas i normalt 1 ½ till 2 timmar. Ytterlår går också bra att skiva tunt till sjömansbiff.

Allergener

Gluten
Nej
Ägg
Nej
Sojaprotein
Nej
Mjölk/laktos
Nej
Nötter
Nej
Selleri
Nej
Senap
Nej
Sesamfrön
Nej
Fisk
Nej

Art nr. 2126