← Recept

Burgare av svensk ärta

Ingredienser
  • 6 kg färs av svensk ärta
  • 3 kg kokt potatis, mosad eller pressad
  • 1 kg kokt hirs
  • 400 g (1 pkt) solroskärnor, rostade och mixade
  • 1 kg stekt gul lök, hackad eller mixad
  • 100 g vitlök, mixad
  • 1 kg riven ost
  • 300 g (4 dl) potatismjöl
  • 50 g (0,5 dl) rökt paprikapulver
  • 200 g (2 dl) tomatpuré
  • 200 g (2 dl) dijonsenap
  • 200 g (2 dl) grönsaksbuljong
  • 50 g (0,5 dl) grovmalen svartpeppar
  • Rapsolja

Cca 100 st á drygt 100 g

Gör såhär:

  1. Koka hirsen enligt förpackningen, låt svalna.
  2. Rosta tomatpurén och paprikapulvret med lite rapsolja, låt svalna.
  3. Rör ihop ärtfärsen med potatisen och hirsen i en köksblandare.
  4. Blanda i den kalla tomat-och paprikablandningen och övriga kryddor.
  5. Tillsätt gul lök, vitlök, solroskärnorna, potatismjölet och rivna osten.
  6. Smaka av med salt och provstek en burgare.