För fler recept, gå in på gudruns.se/foodservice/recept

Malin Nordbloms Chiligryta

Ingredienser
  • 400 gram bönfärs (min kom från Gudruns)
  • 1 gul lök finhackad
  • 3 pressade vitlökar
  • 400 gram vita bönor i tomatsås
  • 300 gram krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk chili flakes om du vill ha lite mer drag
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 liten finriven morot
  • 1/2 tsk mortlad spiskummin
  • 1 tsk buljongpulver
  • 3-4 msk olivolja eller rapsolja att steka i
  • persilja eller koriander att ha på toppen
  • Om du äter ost så kör ner en Parmesanostskalk i grytan, det ger god smak. Salta mindre isåfall!

4 portioner

Gör så här:

  1. Häll 2 msk olja i en panna med höga kanter och fräs löken på mellanvärme i 2 minuter.
  2. Blanda tomatpuréen med löken, och tillsätt sedan bönfärsen. Eventuellt behöver du hälla i lite ner olja. Fräs i cirka 3 minuter under omrörning.
  3. Häll i bönorna, buljongpulvret och de krossade tomaterna, rör runt ordentligt.
  4. Häll i chilipulver, (chili flakes), paprikapulver, den rivna moroten, spiskummin och rör runt. Om du vill ha parmesanost i chiligrytan så lägger du i den också.
  5. Pressa ner vitlöken, salta och peppra och smaka av.
  6. Låt stå och puttra lite och servera sedan.

Recept och  bild Malin Nordblom, Instagram fabfoodieswede

Mail fabfoodieswede@hotmail.com