För fler recept, gå in på gudruns.se/foodservice/recept

Kalkonfärsbiffar

Ingredienser
  • Potatis skalad 2,5kg
  • Kalkonfärs 7kg
  • Ungnötslever 2kg (Gudruns)
  • Vispgrädde 1l
  • Potatismjöl 100g
  • Salt med jod 50g
  • Lökpulver 10g
  • Vitpeppar malen 10g
  • Paprika pulver 10g
  • Timjan torkad 10g
  • Koriander malen 10g
  • Margarin mjölkfritt flytande 200g

Thomas Granberg på Myråsskolan i Borås lagar kalkonfärsbiffar med nötlever. Receptet är beräknat till 100 portioner.

Gör såhär:

1. Koka potatis, kyl ned och riv

2. Bland kalkonfärs, leverfärs, riven potatis, vispgrädde, potatismjöl & alla kryddor till en jämn smet

3. Gör ett stekprov och smaka av

4. Forma till 100g stora biffar & stek tills innertemperaturen är 72°C