Emil Spanos på Norrboda förskola lagar guldiga ärtbiffar på svensk gulärta med smak av dill, dijonsenap och vitlök.
Ca 50 stycken tillagningstid 1 timme
Börja med att koka potatisen mjuk, under tiden hacka lök och vitlök smått och stek dom i rapsolja till dom har mjuknat, ställ åt sidan för att svalna,
Lägg den kokta varma potatisen i en degblandare och häll på olivoljan, blanda ordentligt till konsistensen som liknar potatismos, låt svalna något medan du mäter upp dom övriga ingredienserna och höll dom ner i potatisblandningen, blanda ordentligt och låt sedan smeten stå i ca 10 min.
Forma smeten till bollar på 65–70 gram styck och platta till dom i pankoströbrödet och stek på mellan låg värme tills dom har fått fin färg
Servera gärna med lim & lökaioli samt örtris
4 portioner
Gör så här:
Recept och bild Malin Nordblom, Instagram fabfoodieswede
Mail fabfoodieswede@hotmail.com
Cca 100 st á drygt 100 g
Gör såhär: