Vår verksamhet bär anor och namn från Gudrun Folmer-Hansen som startade tillverkning av charkuteri i Stockholm 1925.
Gudrun ville ha sina pølser och smørrebröd på ett alldeles speciellt sätt och när det inte gick att hitta startade hon Gudruns Chark- & Smörrebrödsbutik med tillverkning och försäljning av korv, skinkor och pastejer som Gudrun ville att de skulle smaka.
Bara det bästa produkterna och smakerna var gott nog för Gudrun. Hennes fokus på hög kvalitet, smak och service förblev hörnstenarna i verksamheten när Tommy Ögren tog över. Och är så än idag.
1974 startade Tommy Ögren grisstyckningsverksamheten Mårtenssons på Södermalm i Stockholm. Från tomma händer byggde Tommy upp Ögren-gruppen som idag drivs av sönerna Peter, Andreas och Christian utifrån principen att aldrig kompromissa med svensk råvara, kvalitet och hållbarhet i alla led.
Att tillhöra Ögren-familjen innebär passion för svenskt jordbruk och svenskt kvalitetskött- och charkuterier. Ett hållbart agerande är en förutsättning för att kunna driva verksamhet i morgon.
1
Vi använder enbart kött från svenska gårdar. Att köpa in rätt djur är ett hantverk. Våra inköpare har en nära relation till djurägarna och säkerställer att djuren mår bra och får rätt foder.
2
Vårt moderna slakteri i Skövde arbetar utifrån de högsta kraven på djurhållning, kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Vi har långa relationer med djurägarna och en erkänd personlig service.
3
Från Skövde Slakteri transporteras köttet till Jordbro i Stockholm för styckning hos Engvalls och Mårtenssons
4
Tillverkningen av Gudruns produkter sker hantverksenligt i Stockholm och Gävle.
5
Vi hanterar alla transporter och distributionen av våra produkter i nära samarbete med våra åkerier.