Vår verksamhet bär anor och namn från Gudrun Folmer-Hansen som startade tillverkning av charkuteri i Stockholm 1925.
Gudrun ville ha sina pølser och smørrebröd på ett alldeles speciellt sätt och när det inte gick att hitta startade hon Gudruns Chark- & Smörrebrödsbutik med tillverkning och försäljning av korv, skinkor och pastejer som Gudrun ville att de skulle smaka.
Bara det bästa produkterna och smakerna var gott nog för Gudrun. Hennes fokus på hög kvalitet, smak och service förblev hörnstenarna i verksamheten när Tommy Ögren tog över. Och är så än idag.
1974 startade Tommy Ögren grisstyckningsverksamheten Mårtenssons på Södermalm i Stockholm. Från tomma händer byggde Tommy upp Ögren-gruppen som idag drivs av sönerna Peter, Andreas och Christian utifrån principen att aldrig kompromissa med svensk råvara, kvalitet och hållbarhet i alla led.
Att tillhöra Ögren-familjen innebär passion för svenskt jordbruk och svenskt kvalitetskött- och charkuterier. Ett hållbart agerande är en förutsättning för att kunna driva verksamhet i morgon.
1
Vi använder enbart kött från svenska gårdar. Att köpa in rätt djur är ett hantverk. Våra inköpare har en nära relation till djurägarna och säkerställer att djuren mår bra och får rätt foder.
2
Vårt moderna slakteri i Skövde arbetar utifrån de högsta kraven på djurhållning, kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Vi har långa relationer med djurägarna.
3
Från Skövde Slakteri transporteras köttet till Jordbro i Stockholm för styckning hos Engvalls och Mårtenssons
4
Tillverkningen av Gudruns produkter sker hantverksenligt i Stockholm.
5
Vi hanterar alla transporter och distributionen av våra produkter i nära samarbete med våra åkerier.
Ansvar och yrkesskicklighet bland de personer som finns i hela kedjan är otroligt viktigt för oss. Vår hantverkstradition löper som en röd tråd i verksamheten från att välja rätt djur till att göra det lilla extra vid slakten, produktionen, utkörningen eller i relationen till varandra och våra kunder.
Navet i vår verksamhet är slakteriet i Skövde varifrån våra inköpare har sin utgångspunkt.
Att arbeta som inköpare hos Skövde Slakteri innebär regelbundna besök ute på gårdarna för att skriva kontrakt med lantbrukarna och vara ett bollplank i allt från avel, till hur gårdarna kan höja sin självförsörjningsgrad.
Att köpa in djur är i högsta grad ett hantverk och våra inköpare har i sitt yrke utvecklat en osviklig blick för hur djuren mår.
Vår avsikt är att bönderna ska känna sig trygga och stolta över att leverera till oss.
Vi strävar mot de högsta kvalitetskraven och en djurhållning i framkant. Det finns noga övervakade processer för att se till att hantering av djuren är den bästa. Vi strävar alltid efter att ha låga stressnivåer hos djuren.
Vår långa hantverkstradition är fortsatt ytterst levande i produktionen trots att den idag är storskalig. Våra skickliga styckmästare skär revbenen för hand och många av våra produkter tillverkas utifrån traditionella recept och metoder vilket gör våra produkter unika i både smak och textur.
Att vi är ett familjeföretag märks även i våra relationer där vi alltid bara är ett telefonsamtal bort.