Gudruns har tillsammans med företagen Engvalls (nötstyckning) och Mårtenssons (grisstyckning) flyttat till Jordbro, söder om Stockholm. Fabriken är byggd med högsta miljömärkningen inom livsmedelsproduktion.
Det kommer bland annat finnas:
Vår filosofi är att verka lokalt och göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Vi jobbar endast med svenska råvaror, från svenska bönder. Det är även viktigt för oss att ta tillvara på hela djuret, där det som inte kan bli livsmedel blir biogas. Dessutom använder våra anläggningar el från förnyelsebara källor och återvinner spillvärme från produktionen.
De transporter som används ska vara smarta, dvs. att lastbilarna körs fulla med varor, optimerade rutter, med idén om att kunna göra detta ännu bättre i framtiden. Vi har idag ett antal transporter som är anslutna till Fair Transport, transportbranschens sätt att ta ansvar och bidra till den nödvändiga omställning transporter står inför.
Innovation för oss handlar inte bara om produktutveckling utan också om utveckling av nya tekniker för en mer hållbar förädling, tillverkning och distribution. Vi följer upp och implementerar kontinuerligt nya förbättringar i vår produktion. Till exempel så tittar vi löpande på hur vi kan ersätta plast med wellpapp eller gå över till återvinningsbar PET. Dessutom jobbar vi aktivt för att minska svinn i hela kedjan.
Våra anläggningar är certifierade enligt FSSC, EU ekologisk & KRAV.
Gudruns ska strukturerat och eftertänksamt driva ett miljöarbete som syftar till att kontinuerligt minska miljöbelastningen vid produktion, distribution och användning av våra produkter.
Under skiftet 2022/2023 kommer Gudruns verksamhet i Stockholm att flytta från Slakthusområdet vid Globen, till Jordbro, söder om Stockholm. Det innebär att vi bygger en anläggning inom livsmedelssektorn med den högsta miljöklassningen som finns på marknaden. Mer information om detta kommer uppdateras på hemsidan.