← Recept

Köttfärslimpa á la Gudruns

Ingredienser
  • 1kg köttfärs
  • 100g lök
  • 80g vitt bröd (ca: 2 skivor)
  • 2 ägg
  • 1dl laktosfri mjölk/grädde
  • 18g salt
  • 6g örtsalt/ allkrydda
  • 3g svartpeppar
  • 3g vitpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 5-10% nötlever

Receptet är till ca 15 barn

Sätt ugnen på 200C

Riv gullök fint. Bryn i smör och ställ åt sidan.

Blötlägg två skivor färskt bröd i mjölk alt grädde. Kläm ur.

Blanda färs med ägg och kryddor.

Tillsätt bröd och lök. Blanda väl.

Addera NÖTLEVER, ca: 5-15% av totalvikten. För förskolor rekommenderas 5-10% för att bibehålla ursprunglig smak.

Forma till två avlånga limpor och grädda i ugn under folie i ca: 20 min. Ta därefter av folien och grädda i ytterligare 10 min (till en innertemperatur av 68C). 

Servera på klassiskt vis med potatis, gräddsås och en god gelé eller lingon.