← Recept

Recept med Chorizo

Spagetti med chorizo, chili och ruccola

Ingredienser
  • 5st Gul lök medel Klass 1 SE
  • 1 hg Rödlök Klass 1 SE
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 6 dl Rapsolja
  • 1 kg Chorizo (Gudruns)
  • 1kg Spaghetti kort 4,5-5 cm
  • 1,3 hg Pinjenötter
  • 2,5 hg Ruccola tvättad

Receptet är avsett för 10 portioner

  1. Hacka lök, chili och vitlök grovt och lägg i en kastrull med 2 msk rapsolja och fräs hårt i 3 minuter. Häll på olja och värm till 55°c och dra kastrullen åt sidan och mixa med en stavmixer. Häll över oljan i en kärl och låt stå minst 24 h.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men spara lite av pastavattnet.
  3. Stek chorizon i lite av chilioljan, blanda ner den kokta spagettin, vänd ner chiliolja, pastavattnen så den blir glansig.
  4. Smaka av med salt och peppar(och eventuellt mer chiliolja) och garnera med ruccola och rostade pinjenötter.

En smakrik pasta med sting på tunt skuren chorizo, chili och lök, toppade med härliga pinjenötter och ruccola. Passar både stora och små! Recept: Restaurang Tullängen (Årets Skolrestaurang 2021).

Ursprungligt recept finner du på | Menigo.se

 

Choripán

Ingredienser
  • 6 st chorizo
  • 6 stora korvbröd, surdegsbröd eller små baguetter
  • Chimichurri
  • 3 dl persilja
  • 1 dl koriander
  • 1 liten näve färsk oregano / 1 msk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 dl olivolja
  • 2 lime

Choripan från Argentina

För 6 portioner

Chimichurri

Blanda följande ingredienser tillsammans:

Grovhacka färsk persilja, koriander och oregano (det går att ersätta med torkad oregano 1 msk).

Riv eller finhacka vitlöksklyftorna.

Finhacka även den färska chilin (ta bort, om du inte gillar hetta)

Pressa saften från 2 lime.

Blanda alla ingredienser tillsammans med olivoljan och krydda av med salt och peppar

Nästan där…!

Dela korven på mitten (långsidan) och stek.

Dela baguetten och lägg på Chimichurri och den stekta korven. Ett tips är att låta oljan sugas upp av brödet.