← Recept

Recept med Vegokebab

Lecsó Vegetarisk gryta

Ingredienser
  • 2,5kg blandad paprika
  • 2kg grovkrossade tomater
  • 1kg gul lök
  • 50g socker
  • 50g tomatpuré
  • 5dl vinäger
  • 15g paprikapulver (söt) 
  • 15g grönsaksbuljong
  • 1% salt
  • 0,5% svartpeppar

25-30port (vuxna)

Tärna paprika och skiva lök. Stek på tillsammans med tomatpuré och socker. 

Stek grönsakerna tills de blivit mjuka och för över till gryta. Tillsätt grovkrossade tomater, vinäger, paprikapulver, grönsaksbuljong, salt och peppar. Tillsätt eventuellt vatten vid behov. 

Låt gå i ugn på 150C i 90min.

Tillsätt valfritt protein. Bräsera förslagsvis nötfärs, vegokebab, eller våran veganska ärtfärs och rör ner i grytan innan servering. 

Servera som det är med klick gräddfil, gärna med ris alternativt färskt bröd. Garnera avslutningsvis med persilja.

Hoppas det smakar! 

Wrap

Ingredienser
  • 1st libabröd
  • 200g Vegansk kebab/kebab
  • 50g pickladrödkål/isbergssallad
  • 30g Tomat
  • 30g Rödlök
  • 10g Fetaost
  • 40g Vegansk kebabsås

Receptet är avsett för en wrap, anpassa ingredienserna efter antal portioner.

Gör såhär

  • Fördela skövdekebab/vegokebab jämnt i stekpannan. Salta! Se till att kebaben har fått en yta innan du vänder på det! 
  • Efter du stekt kebaben, placerar du libabrödet över stekytan. Detta för att ånga bröden och göra det spänstigt. Placera gärna bröden i högar i bleck med lock för att behålla fukten.
  • Hacka sallad och rödlök
  • Skiva tomaten
  • Fördela 120g kebab i en avlång hög i brödet
  • Täck med 50g picklad rödkål/sallad
  • Fördela 30g rödlök
  • Placera jämnt ut två – tre tomatskivor
  • Lägg på 6-7 fetaostkuber
  • Avsluta med en hel slev sås

Såhär viker den en Wrap:

  • Vik in båda kanterna cirka två centimeter
  • Vik därefter över nedre delen av brödet så det möter den övre delen
  • Använd brödet för att trycka ihop innehållet mot dig. Se till att det blir tight
  • Fortsätt nu rulla wrapen
  • Placera wrapen på papper och vik ihop
  • Sätt på klistermärke eller ät direkt